Red Bullove ploČevinke

Lahke in primerne za 100 % recikliranje

Red Bull je sprejel zavestno odločitev, da uporabi aluminijaste pločevinke. Danes pločevinka Red Bulla tehta znatno manj kot pred nekaj leti, s čimer se prihrani dragocene surovine. Ko so pločevinke enkrat zbrane, jih je moč reciklirati v nedogled brez izgube kakovosti.

  • 100 % primerno za reciklažo

Pločevinka - "hramba energije"

Vse pločevinke so primerne za 100 % reciklažo: ko so enkrat zbrane in pripeljane v reciklažne obrate, ni izgubljen niti najmanjši del aluminija. Pločevinke se lahko stopi in ponovno uporabi neštetokrat brez kakršnekoli izgube kakovosti.

Z uporabo predelanega alumunija se prihrani 95 % energije v primerjavi z uporabo novega aluminija.

Danes pločevinka Red Bulla tehta znatno manj kot pred nekaj leti. Neprestano manjšanje teže pločevinke naredi spremembo: manj kot je aluminija uporabljenega pri prvi proizvodnji pločevinke, manjši je ogljični odtis. 

Vsaka pločevinka šteje

Pijače v pločevinkah predstavljajo najbolj reciklirano embalažo pijač na svetu. To je seveda možno le, če so pločevinke zbrane in (ponovno) poslane v reciklažo. Če je pločevinka brezbrižno odvržena in onesnažuje okolje, seveda ne more izpolniti svojega potenciala recikliranja. Na žalost onesnaževanje v nekaterih regijah še vedno predstavlja težavo. Če zagotoviš, da tvoja pločevinka pristane v smeteh oziroma zabojniku za reciklažo, pomagaš ohranjati nedotaknjeno naravo, povečaš njeno stopnjo recikliranja ter zmanjšaš porabo energije in naravnih virov. Če tvoja država posebno pozornost namenja recikliranju aluminijastih proizvodov, odvrzi svojo pločevinko v ustrezen zabojnik. 

Nazaj k življenjskemu ciklu

Razišči svet za pločevinko