2003

1. Red Bull Air Race

Prvi Red Bull Air Race na Airpower 03.

Dogodek temelji na združevanju elementov akrobatike z izzivi dirke. Gre za odzivnost, natančnost in jeklene živce med letenjem pri najvišjih hitrostih. Rezultat je nova akrobatska disciplina.

Obišči Red Bull Air Race

Hangar-7 letališče Salzburg

Hangar-7 pri salzburškem letališču je edinstveno arhitekturno delo. Prvotno je bilo zamišljeno kot dom neprestano rastoče zbirke zgodovinskih letal skupine Flying Bulls, sedaj pa je postalo sinonim za avantgardno arhitekturo, moderno umetnost in vrhunsko gastronomijo. Konstrukcija v obliki kril – osupljiva kombinacija stekla in železa – se popolnoma zlije z okolico. Od svoje otvoritve se je Hangar-7 razvil v mednarodno središče za ljubitelje zgodovinskih letal. Je tudi uspešen razstavni center, ki v okviru HangarART-7 vsake tri mesece predstavlja sodobno umetnost druge države. Vsak dogodek je edinstven kot gurmanska restavracija Ikarus, ki svoje goste očara z vrhunskim obvladanjem mednarodne kulinarike.

Obišči Hangar-7

Red Bull X-Alps

"Gre za veliko več kot zgolj prečkanje Alp: to je pustolovščina, ekspedicija in tekmovanje." Hannes Arch

Prvi dogodek Red Bull X-Alps, ki je potekal leta 2003, je odprl novo dimenzijo pustolovskih dirk. 17 športnikov se je podalo na skoraj 2.000 metrov dolgo potovanje z avstrijskega ledenika Dachstein, vendar je le trem uspelo priti do cilja v Monaku prek treh kontrolnih točk na Zugspitze v Nemčiji, Mont Blancu in Mont Grosu v Franciji.

Obišči Red Bull X-Alps

Prikaži vsa leta